Free Worldwide Shipping On All Orders

“Hur jag botade min fotvärk snabbt och enkelt…utan skadliga läkemedel eller dyr terapi och utan några skadliga biverkningar”

Jag hade aldrig tidigare känt smärta så här. Det var 6 på morgonen och mitt larm hade precis skrämt mig vaken. Jag svängde fötterna ur sängen, ställde mig upp och PANG! Det var som om jag hade trampat på en stor spik med högerfoten. En skarp och taggig smärta stötte upp i hälen. Jag trodde att jag kanske hade knäckt hälbenet på något sätt, för det gjorde helvetesont.

Jag haltade bort till badrummet, och drog in andan varje gång jag steg på högerfoten. Smärtan var extrem, men när jag fortsatte att gå de närmaste minuterna, lättade den något. Jag trodde att jag hade kommit undan.

Då blev smärtan allvarlig˜s

Smärtan gick inte bort. Den blev faktiskt värre under de närmaste veckorna. Den var alltid mest extrem på morgonen, och varje dag tog det lite längre tid att gå bort den.

“Smärtan gick inte bort…och var alltid mest extrem på morgonen.”

Det började då göra mer och mer ont under hela dagen. I slutet av varje dag haltade jag runt igen. Det blev så illa att jag så småningom blev tvungen att vara hemma från jobbet flera dagar (jag är mekaniker), för att jag helt enkelt inte kunde stå stilla på samma ställe i mer än några minuter utan stickande smärtor i foten.

Diagnosen: Plantarfasciit

Jag gick till doktorn och hon gav mig domen: plantarfasciit. Orsak okänd, utfall osäkert. Hon sa också att jag skulle bespara mig lite pengar och skaffa inläggssulor från Walgreens. Vilket jag gjorde – förutom att de inte hjälpte alls.

Så jag gick på nätet och läste på om botemedel för plantarfasciit. Jag försökte sträcka vaderna, skaffade kompressionsstrumpor från Amazon och rullade min fot över en frusen vattenflaska. Det kanske hjälpte något, men det var ingen riktig lättnad. Den skarpa stickande smärtan i hälen var fortfarande kvar där och den tycktes löpa rakt uppför ryggraden och in i hjärnan.

Lösningen från en träningsgalning

Jag stod inte ut längre. Jag hade ont närhelst jag stod upp eller gick. Jag kämpade för att fungera på jobbet och hade inget hopp om att fixa situationen, lindra smärtan och få livet tillbaka till det normala.

Under den här tiden pratade jag med en av min hustrus vänner, Lisa, som är en stor träningsgalning. Varje morgon klockan 5 stiger Lisa upp och går till SATS, som är en hårdträning med mycket hopp och löpning på sluttning (jag säger alltid till henne att om hon vill straffa sin kropp så här, kan hon komma med mig till verkstaden och få betalt på samma gång).

Lisa fick också ett anfall plantarfasciit förra hösten. Det verkar som de där människorna som gör det här SATS-programmet ofta får PF på grund av påfrestningen från träningspassen. Lisa sa att det finns en välkänd hemlighet bland fansen till SATS för hur man hanterar den. Jag var idel öra.

En ny teori för plantarfasciit?

Hemligheten, sa Lisa, “är de här speciella inläggssulorna.” När jag hörde detta tappade jag modet.

Jag har försökt med inläggssulor, sa jag till henne. “De hjälpte inte.”

Nej nej, insisterade hon, “de här är speciella. En kille från Austin som är i SATS-communityn har utformat dem. Han är fotterapeut och han har en ny teori om varför folk får plantarfasciit. Du måste prova dem.” Och hon gav mig en uppsättning inläggssulor som hon själv hade köpt, från en annan kille på sitt gym.

Som du förmodligen kan gissa, ignorerade jag Lisas råd. Jag hade trots allt provat inläggssulor tidigare och de gjorde ingenting för mig. Det var bara flera veckor senare, när jag fick slut på alla andra alternativ, som jag till slut grävde fram Lisas “magiska” inläggssulor ur garderoben. Jag önskar att jag inte hade varit så envis under så lång tid.

“När jag till slut tog fram de här ‘magiska’ inläggssulorna… önskar jag att jag inte hade varit envis under så lång tid”

Lösning testad och beprövad

De här inläggssulorna ser ut som versioner från rymdåldern av vanliga inläggssulor. De är färgglada, med tre speciellt utformade geldynor: en för hälen, en för mellanfoten och en för trampdynan. Jag skar ner dem till min storlek (du använder en vanlig sax för att skära runt framtill längs linjerna) och sedan satte jag dem i mina arbetskängor innan jag gav mig iväg på morgonen.

De var tillräckligt bekväma och gled inte runt. Jag kände lite lättnad från hälstödet av gel, men den skarpa hälsmärtan var fortfarande kvar. Det var allt jag verkligen kunde säga om dem till att börja med. Jag trodde att Lisa överdrev hur effektiva de är.

Men, i slutet av den första dagen, märkte jag betydligt mindre smärta än jag hade känt vid samma tid på dagen.

Inom två dagars användning av dessa inläggssulor bara i mina arbetskängor, var 90 % av hälsmärtan borta.

Och inom en veckas användning av dem, var smärtan från plantarfasciit helt borta. Inte längre vakna upp till det där hemska första steget på morgonen, ingen mer haltning över till toaletten, ingen mer plåga medan jag arbetade hela dagen. Det har nu gått två månader och jag är fortfarande helt fri från värk.

Varför du inte har hört talas om dessa inläggssulor än

Lisa berättade senare för mig att min historia om återhämtning från PF var typisk för människor som använder dessa inläggssulor. Läkarna brukade tro att plantarfasciit helt handlade om inflammation, men nu tror de att den beror på felaktigt inriktade muskler i foten, vilket avbryter cirkulationen och gör att nerverna i hälen dör av.

Det är därför dessa inläggssulor fungerar. Fotterapeuten som utformade dem gjorde dem så att de inriktar dina fotmuskler på nytt och stimulerar cirkulationen för att hjälpa till att upphäva den skada som ackumulerats.

Saken är den att denna nya teori om PF inte är välkänd ännu. Det finns liten chans att du kommer att finna din allmänpraktiserande läkare eller slumpmässiga webbplatser på Internet som främjar dessa inläggssulor. Visst, denna typ av behandling kommer troligen att vara vanlig om ett par år när ryktet sprider sig, men vem vill vänta så länge? Allt jag vet är att det absolut har fungerat för mig även efter allt annat hade misslyckats.

 

40 % rabatt just nu

Jag fick min första uppsättning av de här inläggssulorna direkt från Lisa, men sedan dess har jag fått veta att killen som utformade dem också säljer dem på nätet. Jag beställde två uppsättningar till: en för mina arbetskängor som jag använder utanför jobbet, och en för mina tennisskor. Jag kommer aldrig mer att äga ett par skor utan att ha de här inläggssulorna.

Det bästa var att när jag skaffade dem, körde killen ett erbjudande om 40 % rabatt. Det pågår fortfarande när jag skriver detta och du kan kolla om det är tillgängligt när du läser.

Om du har PF vet du att värken blir värre ju längre du väntar med att ta itu med det. Och om den här fotterapeuten har rätt om att dålig cirkulation orsakar PF, då gäller detsamma för att bli bättre. Ju snarare du förhindrar att nerverna och blodkärlen i hälen dör ut, desto snarare kommer du att återhämta dig, och desto mindre chans att du kommer att få permanent skada. Därför rekommenderar jag dessa inläggssulor till alla som har plantarfasciit – ju snarare du kollar in dem, desto bättre.