Free Worldwide Shipping On All Orders

"Hvordan jeg nemt og hurtigt helbredte min fodsmerte... Uden skadelig medicin, dyr terapi eller negative bivirkninger"

Jeg havde aldrig haft en smerte som denne før. Klokken var 6 om morgenen, og min alarm havde netop forskrækket mig vågen. Jeg svang fødderne ud af sengen, rejste mig op og BUM! Det føltes som om, jeg havde trådt på et kæmpemæssigt søm med min højre fod. En skarp og jagende smerte skød op fra hælen. Jeg troede, at jeg måske havde brækket mit hælben på en eller anden måde, fordi det gjorde afsindigt ondt.

Jeg humpede ud i badeværelset, mens jeg holdt vejret, hver gang jeg lagde vægt på højre fod. Smerten var ekstrem, men den aftog efter nogle minutter, da jeg blev ved med at bevæge mig rundt. Jeg troede, at det var overstået.

Så blev smerten alvorlig

Smerten forsvandt ikke. Rent faktisk blev den værre i løbet af de næste uger. Den var altid ekstrem om morgenen, og for hver dag tog det lidt længere tid at gå den væk.

“Smerten gik ikke væk … og det var altid stærkere om morgenen.”

Så begyndte det at gøre mere og mere ondt i løbet af dagen. Ved slutningen af hver dag humpede jeg igen rundt. Til sidst blev det så slemt, at jeg var nødt til at tage fri fra arbejde i flere dage (jeg er mekaniker), af den simple grund at jeg ikke kunne stå på ét sted i mere end nogle få minutter, før smerter skød op fra min fod.

Diagnosen: plantar fasciitis

Jeg gik til lægen, og hun gav mig dommen: plantar fasciitis. Årsag ukendt, udfald uvist. Hun sagde også, at jeg skulle tage og spare nogle penge og få indlægssåler fra Walgreens. Hvilket jeg gjorde — de virkede bare overhovedet ikke.

Så jeg gik på nettet for at læse om kure mod plantar fasciitis. Jeg prøvede udstrækning af mine lægmuskler, fik kompressionstrømper på Amazon, rullede min fod på en frossen vandflaske. Det virkede måske en smule, men der var ingen ægte lindring. Den skarpe stikkende smerte i hælen var der stadig, og den løb lige op gennem rygsøjlen og op i min hjerne.

Fitness-freakens løsning

Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde altid smerter, når jeg stod eller gik. Jeg kæmpede med at fungere på arbejdet, og havde intet håb om en løsning, hvor jeg kunne lindre smerten, så mit liv kunne blive normalt igen.

Men så talte jeg på et tidspunkt med én af min hustrus venner, Lisa, der er ihærdig fitness-freak. Hver morgen kl. 5 står Lisa op, og tager til Fitness World, der er et hardcore træningssted, med masser af hop og stigningsløb (jeg fortæller hende altid, at hvis hun gerne vil straffe sin krop på den måde, kan hun bare komme med mig på arbejde og blive betalt for det).

Lisa havde også haft et strejf af plantar fasciitis sidste efterår. Det lader til, at personer som ofte bruger Fitness World-programmet, hyppigt får PF, på grund af træningens hårdhedsgrad. Lisa fortalte, at Fitness World-fans har en velkendt hemmelighed til håndtering af lidelsen. Jeg var lutter øren.

En ny teori om plantar fasciitis?

Lisa fortalte, at hemmeligheden “er disse særlige indlægssåler.” Da jeg hørte det, sank mit hjerte.

Jeg har prøvet indlægssåler, fortalte jeg hende. “De hjalp ikke.”

Nej nej, insisterede hun “disse er noget særligt. En fyr from Austin, der er med i Fitness World-fællesskabet, designede dem. Han er ortopæd, og han udviklede en ny teori om grunden til, at folk får plantar fasciitis. Du skulle prøve dem.” Og hun gav mig et par indlægssåler, som hun havde købt fra en fyr i fitnesscenteret.

Som du sikkert havde gætte, ignorerede jeg Lisas råd. Jeg havde jo prøvet indlægssåler før, og de havde slet ikke hjulpet. Men nogle få uger senere, da jeg var løbet tør for andre muligheder, fandt jeg endelig Lisas “magiske” indlægssåler frem fra skabet. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde været så stædig.

“Da jeg endelig prøvede disse” magiske “skabeloner … ville jeg ønske, at jeg ikke havde været så tilbageholdende i så lang tid.”

Testet og bevist løsning

Disse indlægssåler ligner rumversioner af almindelige indlægssåler. De er farverige med tre særligt designede gelpads: En for hælen, én for mellemfoden og én for fodballen. Jeg tilpassede dem til min størrelse (du klipper med en almindelig saks langs linjerne på forsiden), og puttede dem ned i mine arbejdsstøvler, inden jeg tog afsted den morgen.

De var behagelige nok, og gled ikke rundt. Jeg følte en smule lindring fra den hælstøttende gel, men den skarpe hælsmerte var der stadig. Det var alt, hvad jeg kunne sige om dem i starten. Jeg troede, at Lisa havde overdrevet om deres effektivitet.

 

Jeg bemærkede dog, ved slutningen af den første dag, at jeg følte markant mindre smerte, end jeg havde gjort på samme tid dagen før.

Efter to dage, hvor jeg kunne havde brugt indlægssålerne på mit arbejde, var 90 % af hælsmerterne væk.

Og efter en uges brug var plantar fasciitis-smerterne helt forsvundet. Ikke mere vågne op til det forfærdelige første skridt om morgenen, ikke mere humpen ud på badeværelset, ikke mere smertehelvede mens jeg arbejdede mig gennem dagen. Nu er det to måneder senere, og jeg er stadig helt fri for smerter.

Hvorfor du endnu ikke har hørt om disse indlægssåler

Senere fortalte Lisa mig, at min PF-helbredelseshistorie var typisk ved brug af disse indlægssåler. Førhen troede lægerne, at plantar fasciitis udelukkende handlede om inflammation, men nu mener de, at lidelsen skyldes muskler i foden, der ikke er korrekt justeret i forhold til hinanden, hvilket nedsætter blodgennemstrømningen, så nerver i din hæl dør.

Derfor virker disse indlægssåler. Ortopæden, der designede dem, fremstillede dem sådan, at de genjusterer fodmusklerne og stimulerer blodgennemstrømningen, hvilket hjælper til med at hele de opståede skader.

Sagen er, at den nye teori om PF endnu ikke er særlig kendt. Chancen er, at du ikke vil møde nogen praktiserende læge eller tilfældig internetside, som promoverer disse indlægssåler. Denne slags behandling vil sikkert være mainstream i løbet af et par år, når flere får kendskab til den, men hvorfor vente så længe? Jeg ved kun, at det virkede fint for mig, efter at alt andet var mislykkedes.

 

40 % rabat lige nu

Jeg fik mit første par indlægssåler direkte fra Lisa, men sidenhen har jeg fundet ud af, at fyren, som designede dem, også sælger dem online. Jeg bestilte to sæt mere: Et sæt til mine arbejdsstøvler, som jeg bruger udenfor, og ét sæt til mine tennissko. Aldrig igen vil jeg bruge et par sko, der ikke har disse indlægssåler.

Den gode ting er, at da jeg købte dem, havde fyren et rabattilbud på 40 %. Tilbuddet er der stadig, mens jeg skriver dette, og du kan tjekke om det stadig er der, mens du læser dette.

Hvis du har PF, så ved du, at smerten bliver værre, jo længere der går, inden du gør noget ved det. Og hvis ortopæden har ret i, at nedsat blodgennemstrømning forårsager PF, så har du nøglen til at få det bedre. Jo før du forebygger, at nerver og blodkar i din hæl dør, jo før får du det bedre, og jo mindre risiko har du for at få permanente skader. Det er grunden til, at jeg anbefaler disse indlægssåler til enhver med plantar fasciitis — jo før du prøver dem af, jo bedre.