Free Worldwide Shipping On All Orders

Näin hoidin jalkakipuni nopeasti ja vaivattomasti... ilman haitallisia lääkkeitä tai kallista terapiaa, ja ilman haitallisia sivuvaikutuksia

En ollut koskaan ennen tuntenut vastaavaa kipua. Kello oli kuusi aamulla, ja herätyskello oli juuri alkanut soimaan. Heilautin jalat pois sängyltä, nousin pystyyn ja PAM! Tuntui kuin olisin astunut oikealla jalallani suureen naulaan. Viiltävä ja rosoinen kipu säkenöi koko kantapäässä. Ajattelin ensin onnistuneeni murtamaan kantaluuni jotenkin, sillä kipu oli sanoin kuvailematon.

Linkutin kylpyhuoneeseen haukkoen henkeä joka kerta kun otin askeleen oikealla jalallani. Kipu oli äärimmäinen, mutta muutaman minuutin kävelyllä se alkoi kuitenkin laantumaan. Ajattelin päässeeni pälkähästä.

Mutta sitten kipu vasta alkoikin

Eikä se ollut menossa pois, vaan seuraavien viikkojen aikana se itse asiassa muuttui pahemmaksi. Aamut olivat aina pahimpia, ja joka päivä kivun laimenemiseen meni yhä pidempi aika.

“Kipu ei mennyt pois… ja se oli aina kaikkein kovinta aamuisin.”

Myöhemmin kipu vain kasvoi kestäen koko päivän ajan, ja päivän päätteeksi linkkasin jälleen. Lopulta kipu äityi niin pahaksi että jouduin ottamaan töistä muutaman päivän vapaata (olen mekaanikko), sillä en yksinkertaisesti pystynyt seisomaan paikallani kuin pari minuuttia ennen kuin kipu muuttuisi sietämättömäksi.

Diagnoosi: plantaarifaskiitti

Kävin lääkärillä, joka antoi diagnoosiksi plantaarifaskiitin. Syy tuntematon, lopputulema epävarma. Lääkäri myös suositteli säästämään rahaa ja ostamaan kenkiin paremmat pohjalliset, ja teinkin työtä käskettyä, mutta uusista pohjallisista ei ollut mitään apua.

Päätinkin siis etsiä apua plantaarifaskiitin hoitoon netistä. Kokeilin pohkeiden venyttelyä, tilasin ulkomailta Amazonista tukisukat, pyörittelin jalkaani kylmän vesipullon päällä… Viimeisin saattoi hieman jopa auttaakin, mutta todellista helpotusta se ei tuonut. Kantapään pistävä kipu oli ja pysyi, ja välillä tuntui kuin se olisi matkannut selkärankaa pitkin aivoihin asti.

Himotreenaajan ratkaisu

Vaihtoehtoni alkoivat olla vähissä ja kipu tuntui niin kävellessä kuin seistessäkin. Työnteko oli muuttunut vaikeaksi eikä mitään toivoa kivusta eroon pääsyyn ja normaalielämän jatkamiseen tuntunut löytyvän.

Eräänä päivänä keskustelin vaimoni ystävän, Liisan, kanssa, joka on todellinen kuntoilufriikki. Liisa kertoi heräävänsä joka aamu viideltä ja lähtevänsä BeAlive ajamaan itsensä piippuun hyppien ja juoksumatolla juosten (ja olenkin monesti todennut että hänen kannattaisi tulla hallille touhuamaan, sillä saman treenin lisäksi saisi siitä palkkaakin).

Hän kertoi myös kärsineensä plantaarifaskiitista hetken viime syksynä, ja kuulemma moni BeAlive kärsii siitä ajoittain stressaavien treeniohjelmien tähden. Liisan mukaan salilla kiersi kuitenkin hyvin tunnettu salaisuus ongelman ratkaisemiseksi, joten olin heti yhtenä korvana.

Uusi teoria plantaarifaskiitista?

Liisan mukaan salaisuus olivat kenkien erikoispohjalliset. Tämän kuultuani innostukseni lopahti,

Ja surullisena kerroin hänelle jo kokeilleeni niitä. “Eivät auttaneet yhtään.”

Ei, ei hän sanoi, “nämä ovat erilaiset. Ne on kehitetty Yhdysvalloissa BeAlive Health Club-kuntosalilla erään jalkaterapeutin toimesta, jolla on uusi teoria siitä miksi ihmiset kärsivät plantaarifaskiitista. Niitä kannattaa oikeasti kokeilla.” Hän antoi minulle pari pohjallista, jotka oli ostanut itselleen toiselta kuntosalinsa käyttäjältä.

Kuten arvata saattaa, jätin koko neuvon kokeilematta, sillä olinhan jo kokeillut pohjallisia ilman että niistä olisi ollut apua. Vasta muutaman viikon kulutta olin siinä tilanteessa että päätin kaivaa Liisan “taikapohjalliset” laatikosta kokeiluun. Voi kunpa en olisi ollut näin jääräpäinen.

“Kun lopulta otin nämä” maagiset” pohjalliset… Kunpa en olisi ollut niin itsepäinen niin kauan”

Ratkaisu on testattu ja hyväksi todettu

Nämä pohjalliset ovat kuin avaruusajan tuotteita peruspohjallisiin verrattuna. Ne ovat värikkäät, ja niissä on kolme geelityynyä: yksi kantapäälle, yksi jalkapohjalle ja yksi päkiälle. Leikkasin pohjalliset sopivan kokoisiksi (tavalliset sakset riittävät linjojen mukaan leikkaamiseen) ja laitoin ne työkenkiini ennen töihin lähtöä.

Pohjalliset tuntuivat ihan mukavilta, eivätkä ne liikkuneet paikaltaan. Geelityynyt toivat pientä helpotusta, mutta viiltävä kipu ei lähtenyt mihinkään. Sitä suuremmin en ensialkuun pohjallisia voisi kuvailla. Ajattelin Liisan vain liioitelleen niiden tehokkuutta,

Mutta päivän päätteeksi kipu ei ollut enää ollenkaan niin paha kuin aikaisemmin.

Käytettyäni pohjallisia pelkissä työkengissä parin päivänä ajan oli 90 % kivusta tipo tiessään,

Ja viikon kuluttua koko plantaarifaskiitti oli muisto vain. Enää ei tarvinnut pelätä aamun kivuliaita ensiaskeleita, linkuttaa kylpyhuoneeseen tai kärsiä koko päivää töissä. Tuosta on nyt kaksi kuukautta, eikä kipu ole tullut takaisin.

Miksi et ole kuullut näistä pohjallisista vielä

Myöhemmin Liisa kertoi, että tarinani kuulostaa hyvin tutulta näitä pohjallisia plantaarifaskiitin hoidossa käyttäneen tarinalta. Aikanaan lääkärit pitivät plantaarifaskiitin syynä tulehdusta, mutta nykyään he uskovat se johtuvan jalan lihasten vinoumasta, joka vaikuttaa verenkiertoon tappaen kantapään hermoja.

Ja siksi nämä pohjalliset toimivatkin. Ne kehittänyt jalkaterapeutti otti tavoitteekseen jalan lihasten vinoumien korjauksen ja verenkierron parantamisen kumotakseen aiheutuneet vahingot.

Mutta ongelma on siinä, että tämä teoria ei vielä ole kovinkaan tunnettu, ja siksi onkin todennäköistä että lääkärisi tai satunnaiset Internet-sivustot eivät osaa tarjota näitä pohjallisia. Toki parin vuoden kuluttua ja sanan levittyä jokainen tulee tästä kuulemaan, mutta kuka jaksaa kipuineen odottaa niin pitkään? Tiedän että ne toimivat itselleni kun kaikki muut ratkaisut epäonnistuivat.

40% alennus juuri nyt

Vaikka sainkin ensimmäiset pohjalliseni Liisalta, sain selville että ne kehittänyt mies myi niitä myös verkossa, joten tilasin kaksi paria: yhdet vapaa-ajan työkenkiin ja toiset tenniskenkiini. En tule enää koskaan omistamaan kenkiä joissa ei ole näitä pohjallisia.

Ja mikä parasta, ostaessani pohjallisia minulle tarjottiin 40 % alennus. Tarjous on vielä tätä kirjoittaessani voimassa, mutta sinun kannattaa tarkistaa sen voimassaolo itsekin.

Mikäli kärsit plantaarifaskiitista, tiedät että kipu vain kasvaa jos sen jättää hoitamatta, ja mikäli tämä jalkaterapeutti on oikeassa sen suhteen että ongelman aiheuttaa heikko verenkierto, on hyvä että ongelmaan on olemassa ratkaisu. Mitä aikaisemmin pystyt estämään hermojen ja verisuonien vauriot kantapäässäsi, sitä nopeammin pystyt parantumaan ja välttämään pysyvät vauriot. Siksi suosittelenkin näitä pohjallisia kaikista plantaarifaskiitista kärsiville, ja kehotan kokeilemaan niitä mahdollisimman pian.