Free Worldwide Shipping On All Orders

“Zo genas ik mijn voetpijn snel en gemakkelijk…zonder schadelijke medicijnen of dure therapie en zonder schadelijke bijwerkingen”

Ik had nog nooit zo’n pijn gevoeld. Het was 6 uur ‘s ochtends en mijn wekker was net afgegaan. Ik zwaaide mijn benen uit bed, stond op en BAM! Het was alsof ik met mijn rechtervoet op een grote spijker stapte. Er ging een scherpe pijn door mijn hiel. Ik dacht eerst dat ik mijn hielbeen misschien gebroken had, want het deed vreselijk pijn.

Ik hobbelde naar de badkamer en zoog elke keer als ik op mijn rechtervoet stapte mijn adem in. Het was uiterst pijnlijk, maar het werd wat minder toen ik een paar minuten bleef lopen. Ik dacht dat ik ervan af was.

Toen werd de pijn pas echt erg

De pijn verdween niet. Het werd de weken daarna zelfs steeds erger. ’s Ochtends was het steeds het ergst en elke dag duurde het wat langer om het weg te lopen.

“De pijn verdween niet..en was ’s ochtends altijd het ergst.”

Toen begon het gedurende de dag steeds meer pijn te doen. Aan het einde van elke dag hobbelde ik weer rond. Het werd zo erg dat ik uiteindelijk meerdere dagen vrij moest nemen van mijn werk (ik ben automonteur), omdat ik gewoon niet meer dan een paar minuten op dezelfde plaats kon staan, zonder dat de pijn door m’n voet schoot.

De diagnose: plantaire fasciitis

Ik ging naar een arts en zij kwam met het oordeel: plantaire fasciitis. Oorzaak onbekend, uitkomst onzeker. Ze zei ook dat ik wat geld zou moeten gaan sparen om inlegzolen van Walgreens te kopen. Dat deed ik — die hielpen echter totaal niet.

Dus ging ik op het internet eens op zoek naar een middel tegen plantaire fasciitis. Ik probeerde m’n kuiten te rekken, kocht compressiesokken bij Amazon, rolde mijn voet over een fles met ijswater. Het hielp misschien een beetje, maar het was geen echte verlichting. De scherpe, stekende pijn in mijn hiel was er nog steeds en leek rechtstreeks langs mijn ruggengraat naar mijn hersenen te lopen.

De fitnessfreak-oplossing

Ik was aan het eind van mijn latijn. Als ik stond of liep, dan had ik pijn. Ik had moeite om op mijn werk te functioneren en had de hoop opgegeven dat ik deze situatie op zou kunnen lossen, dat de pijn zou gaan verminderen en ik weer een normaal leven zou hebben.

Rond deze tijd sprak ik met een van de vriendinnen van mijn vrouw: Lisa. Ze is een grote fitnessfreak. Ze staat elke ochtend om 5 uur op om naar Splash Healthclub te gaan. Dat is een echte hardcore training, met heel veel springen en rennen op hellingen (ik zeg haar altijd, dat als ze haar lichaam zo wil pijnigen, ze wel bij mij in de garage kan komen werken. Dan krijgt ze er ook nog voor betaald).

Lisa had afgelopen herfst ook een aanval van plantaire fasciitis. Het lijkt erop dat mensen die dit Splash Healthclub -programma doen, vaak PF krijgen, vanwege de belastingen van de trainingen. Lisa zei dat er onder fans van de Splash Healthclub een algemeen bekend geheim bestaat hoe je hiermee om moet gaan. Ik was één en al oor.

Een nieuwe theorie voor plantaire fasciitis?

Het geheim zei Lisa, “zijn deze speciale inlegzolen.” Toen ik dat hoorde, zakte de moed me in de schoenen.

Ik heb inlegzolen als eens geprobeerd zei ik tegen haar. “Maar die hielpen niet.”

Nee nee hield ze aan, “deze zijn heel bijzonder. Ze zijn ontworpen door een jongen uit Austin, die ook actief is in de Splash Healthclub -community. Hij is een podotherapeut en hij heeft een nieuwe theorie over waarom mensen plantaire fasciitis krijgen. Je moet ze proberen.” En ze gaf me een set inlegzolen die ze zelf van een andere jongen in de sportschool had gekocht.

Zoals je waarschijnlijk al gedacht had, sloeg ik het advies van Lisa in de wind. Ik had tenslotte wel eens eerder inlegzolen geprobeerd en die hadden niets geholpen. Pas een paar weken later, toen ik geen enkele andere mogelijkheid meer had, haalde ik Lisa’s “magische” inlegzolen eindelijk eens uit de kast. Ik wou dat ik niet zo eigenwijs was geweest.

“Tot ik eindelijk deze “magische” inlegzolen nam…Ik wou dat ik niet zo koppig was geweest”

Een geteste en bewezen oplossing

Deze inlegzolen zien eruit als versies uit het ruimtetijdperk van gewone inlegzolen. Ze zijn kleurig en hebben drie speciaal ontworpen gelkussentjes: een voor de hiel, een voor de middenvoet en een voor de bal van de voet. Ik knip ze op mijn maat (je gebruikt een gewone schaar om ze van voren langs de lijnen te knippen) en doe ze dan in mijn werklaarzen, vóórdat ik’ s ochtends de deur uitga. 

Ze waren comfortabel genoeg en verschoven niet. Ik voelde een beetje verlichting van de hielondersteuning van de gel, maar de scherpe hielpijn was er nog steeds. Dat is alles wat ik er in het begin over kon zeggen. Ik dacht dat Lisa overdreef hoe effectief ze zijn.

Aan het einde van de eerste dag voelde ik echter aanzienlijk minder pijn dan ik anders op dit moment van de dag had gevoeld.

Binnen twee dagen, nadat ik deze inlegzolen alleen in mijn werklaarzen was gaan dragen, was 90% van de hielpijn weg.

En na ze een week te hebben gedragen, was de pijn van plantaire fasciitis helemaal weg. Ik werd niet meer wakker met die vreselijke eerste stap ’s ochtends, geen gehobbel meer naar de badkamer, geen vreselijke pijn meer tijdens het werk. We zijn nu twee maand verder en ik ben nog steeds helemaal pijnvrij.

 

Waarom je nog nooit van deze inlegzolen gehoord hebt

Lisa vertelde me later dat mijn genezingsverhaal van PF typisch was voor mensen die deze inlegzolen gebruiken. Artsen dachten altijd dat het bij plantaire fasciitis alleen maar om een ontsteking ging. Maar nu denken ze dat de spieren in je voet niet goed uitgelijnd zijn. Deze knellen je bloedsomloop af en zorgen ervoor dat de zenuwen in je hiel afsterven.

Daarom werken deze inlegzolen. De podotherapeut die ze ontwierp, maakte ze zo dat ze je voetspieren weer opnieuw uitlijnen en de bloedsomloop stimuleren, om het opgehoopte letsel ongedaan te maken.

Het punt is dat deze nieuwe theorie voor PF nog niet erg bekend is. De kans is groot dat je huisarts of willekeurige sites op het internet deze inlegzolen nog niet promoten. Zeker, deze behandeling zal over een paar jaar waarschijnlijk gemeengoed zijn, als de boodschap zich verspreid heeft. Maar wie wil zolang wachten? Het enige wat ik weet is dat ze bij mij absoluut gewerkt hebben en al het andere niet.

 

Nu 40% korting

Ik kreeg mijn eerste set van deze inlegzolen direct van Lisa, maar ik heb sindsdien ontdekt dat de man die ze ontwierp ze ook online verkoopt. Ik bestelde nog twee sets: een voor de werklaarzen die ik buiten m’n werk draag en een voor mijn tennisschoenen. Ik zal nooit meer een paar schoenen bezitten zonder deze inlegzolen.

Het mooie was dat toen ik ze kocht, de man een aanbieding had met 40% korting. Terwijl ik dit schrijf, loopt deze actie nog steeds en je kunt hier controleren of hij nog beschikbaar is terwijl je dit leest.

Als je PF hebt, dan weet je dat de pijn steeds erger wordt, naarmate je langer wacht met de behandeling. En als deze podotherapeut gelijk heeft dat een slechte bloedsomloop PF veroorzaakt, dan geldt hetzelfde voor beter worden. Hoe eerder je voorkomt dat de zenuwen en bloedvaten in je hiel afsterven, hoe eerder je herstelt en hoe minder kans je hebt op permanent letsel. En daarom raad ik deze inlegzolen aan iedereen met plantaire fasciitis aan — hoe eerder je ze bekijkt, hoe beter.